Design & Emotion Blog

// Learn from the experts
ENRICHING wins prestigious iF Communication Design Award!
0


enriching-web

PERSBERICHT (PRESS RELEASE IN DUTCH)
26 mei 2009

Boek Enriching bekroond met Duitse iF Award

Het boek ‘Enriching’, ontworpen door Fabrique Communicatie en Design naar aanleiding van een workshop geïnitieerd door de Design & Emotion Society, wint een prestigieuze iF Communication Design Award.

Het iF is een internationaal forum voor design gevestigd in Hannover. Al sinds 1954 reikt het instituut jaarlijks de iF Awards uit, een van de meest belangrijke designerkenningen ter wereld. Fabrique ontvangt naast de Award voor het boek Enriching nog twee Awards. Voor het TNT jaarverslag 2008 en de website Iamsterdam.com.

Het boek ‘Enriching’ is gemaakt naar aanleiding van de workshop “Verrijk de beleving van reizigers op vliegvelden door het ontwerpen van ingrepen met een bewust emotioneel effect” geïnitieerd door de Design & Emotion Society. De workshop werd georganiseerd in het kader van het Open Minds programma van het Ministerie van Economische Zaken, dat zich onder andere ten doel stelt om Nederlandse en Chinese ontwerpers bij elkaar te brengen. Studenten en professionals, waaronder een aantal Fabriquers, werkten tijdens sessies in HongKong en Delft vanuit een theoretisch kader aan de opdracht. Het boek ‘Enriching’ is het verslag van deze workshop en laat een aantal mooie cases zien van belevingsgestuurd ontwerpen vanuit een theoretisch kader.

Niet alleen de eindresultaten worden in dit boek zichtbaar gemaakt, maar ook het gestructureerde ontwerpproces en de toepassing van de emotietheorie. Schetsen zijn gewoon afgebeeld zoals ze tijdens de workshop aan de muur hingen. De gebruikte Post-its zijn rechtstreeks overgenomen, terwijl felle fluorescerende oranje stickertjes op verschillende punten in het boek de emoties aanstippen. ‘Enriching’ oogt als een echt schetsboek: ruw en onafgewerkt, maar zichtbaar met veel aandacht en liefde gemaakt. Het boek is ontworpen door Joana Mühlenbrock en Jeroen van Erp van Fabrique.

Met het winnen van deze prijs is Fabrique inmiddels in het bezit van maar liefst 120 nominaties en awards. Fabrique werd in 1992 opgericht. Met 85 medewerkers en vestigingen in Delft en Amsterdam is het een van de grootste bureaus voor communicatie en design in Nederland.

Noot voor de redactie
Voor vragen/opmerkingen kunt u contact opnemen met Eveline Schonewille, communicatie coördinator bij Fabrique Communicatie en Design: [email protected] of 015 219 56 44

Van het boek Enriching is voor geïnteresseerden een recensie exemplaar op te vragen bij ondergetekende

Zie ook:
http://www.fabrique.nl
http://www.ifdesign.de

// |
 

Leave a Comment